PROJECTEN

Periode 1

In de eerste periode moesten we voor O&O een upcyclede lamp maken. Dit was best wel een leuke opdracht. We moesten van materiaal dat al was gebruikt een nieuwe lamp maken. Helaas ben ik al mijn foto's kwijt. We hadden dat met hout en de bovenkant van een fles gemaakt. We hadden een vierkanten ondergrond (van hout) gemaakt en hebben daarop een frame gemaakt. We hebben aan de bovenkant van de frame de dop van de fles gemaakt en daarin het licht gemaakt. We hebben alles in het grijs geverfd. Het was nog best mooi.


Periode 2

In de tweede periode moesten we iets maken voor het slimste huis. Bij het slimste huis moest je iets ontwerpen dat voor ouderen geschikt was. In mijn groepje hadden we een speciale vaatwasser bedacht. De vaatwasser zit vast in een aanrecht en kun je op twee manieren gebruiken. Zoals een ''gewone'' vaatwasser, dat je hem naar je toe haalt en onze nieuwe manier dat je hem omhoog haalt. Wij waren hier opgekomen door het vooronderzoek. Het bleek namelijk zo te zijn dat voornamelijk ouderen last van hun rug hebben. We moesten dit presenteren voor de organisatoren en we gingen door. Voor de finale zijn we naar Alkmaar gegaan en hier werden wij derde.

Periode 3 

in de derde periode moesten we kijken wat voor invloed zout heeft op planten. Hierbij hebben we een opdracht moeten doen en dit was een project waarbij we het zoutgehalte op planten moesten testen. Hiervan hebben we ook in de PowerPoint foto's. Je moest kijken wanneer planten sneller of langzamer groeien. Of dat bijvoorbeeld de plant helemaal niet meer verder kon groeien of juist niet. DIt moest in de PowerPoint staan en ook dus voor de opdracht zelf een voorbereiding, een uitvoering en de waarnemingen. Deze was alleen voor jezelf. Je hoefde niet voor andere te presenteren.